طراحی گرافیک چیست؟
هنر طراحی گرافیک یکی از رشتهها و شاخههای اصلی و جذاب هنرهای تجسمی است که به طراحی و تولید آثار بصری مثل بسته بندی، پوستر، علم تبلغات و… میپردازد. گرافیک یعنی هنر ترکیب متن و تصویر، که سعی دارد پیام یا احساسی خاص را به بیننده منتقل کند.
هنر گرافیک در جنبههای مختلفی از زندگی روزمره ما حضور دارد، از یه یک یک شکلات کوچک روی میز صبحانه گرفته تا وبسایتها، نشریات، و برچسبها و بیلبوردهای سطح شهر و یا حتی آگهی های تلویزیونی که گرافیک نقش مهمی را در آن ایفا میکند.
تاریخچه طراحی گرافیک
تاریخچه هنر گرافیک به زمانی بر میگردد که انسانها برای اولین بار با خط و طراحی تزئینی آشنا شدند. در واقع از نقش برجستههای باستانی تا کتیبه و خطهای که برای نشان دادن وقایع روزمره در غارها ترسیم شده است گرفته تا اختراع چاپ توسط یوهان گوتنبرگ در قرن پانزدهم، هر یک از این مراحل به توسعه و تکامل هنر گرافیک کمک کردند.
با ورود به قرن نوزدهم و ظهور صنعت چاپ، هنر گرافیک پیشرفت بیشتری کرد و به ابزاری قدرتمند و کلیدی برای تبلیغات و ارتباطات تبدیل شد.امروزه شما هیچ تبلیغی رو بدون حضور هنر گرافیک مشاهده نخواهید کرد.
بطور مثال در یک کمپین تبلیغاتی شما از طرح اولیه تا ایده نهایی رد پای گرافیک را خواهید دید.
هنر ترکیب متن و رنگ و همچنین عناصر بصری باعث میشود که مخاطب حس بهتری را در رابطه با محصول یا خدماتی که ارائه میدهید داشته باشد.
عناصر هنر گرافیک
هنر گرافیک شامل چندین عنصر کلیدی تجسمی است که در ایجاد طراحیهای موفق نقش مهمی دارند.دانشجویان و هنرجویان باید ابتدا این مبحث را به خوبی فرا بگیرند تا بتوانند در طراحی گرافیک بکار برند.
نقطه: اثر هر چیزی مانند مداد، خودکار، جوهر، مرکب و هر وسیله اثرگذاری روی کاغذ و پوست را نقطه مینامند.
خط: از بهم پیوستن چند نقطه میتوان گفت خط به وجود میآید.خطها از ابتداییترین عناصر طراحی هستند که میتوانند احساسات و معانی مختلفی را القا کنند.
نوعخط: انتخاب نوعخط مناسب میتواند بر نحوه رساندن پیام تأثیرگذار باشد. هر نوعخطی دارای احساس و شخصیت خاصی است.
سطح: از به هم پیوستن چندین خط که یک فرم واحد را تشکیل دهد را سطح میگویند.
بافت: به طرحی که روی یک چوب یا پارچه و انواع متریال ها وجود دارد را بافت می گویند.
رنگ: رنگها بخش مهمی از هنر گرافیک هستند که تأثیر زیادی بر احساسات بیننده دارند. رنگها میتوانند احساساتی همچون شادی، غم، خشم و آرامش را منتقل کنند
شکل: اشکال هندسی و ارگانیک در طراحی گرافیک اهمیت دارند و میتوانند هویت خاصی به یک اثر ببخشند
ترکیببندی: نحوه قرارگیری عناصر در یک طراحی مهم است و میتواند توجه بیننده را جلب کند یا پیام را به درستی منتقل کند. زمینههای مختلف هنر گرافیک هنر گرافیک دارای زمینههای متنوعی است که هر یک ویژگیها و تکنیکهای خاص خود را دارند.
زمینههای مختلف طراحی گرافیک
طراحی لوگو یا نشانه :
طراحی لوگو یا نشانه یکی از مهمترین و حساس ترین قسمت یک محصول یا برند است که باید به یک طراح گرافیک مجرب سپرده شود که توانیی ایجاد فرم مناسب و ترکیب رنگ را باتوجه به بریف و فعالیت محصول طراحی شود.لوگو یا نشانه می بایست ساده و قابل درک باشد و از پیچیدگی اضافه به دور باشد.طراحی لوگو سبک های مختلفی دارد که در مقاله جداگانه بصورت جامع بررسی خواهد شد.
بستهبندی :
بستهبندی در واقع ویترین یک محصول به شمار میآید که باید با حساسیت و جذابیت ویژهای طراحی شود.بسته بندی از انواع متریال طراحی و تولید می شود که شامل بسته بندی فلزی، مقوایی، پلاستیکی، کارتنی، گالن و بطری.
بستهبندیها میتوانند با انواع جلوههای چاپی ارائه شود یعنی اینکه ما روی لوگو یا روی یک رنگ جلوه خاصی مثل یووی یا برجسته داشته باشیم.
طراحی هویت بصری و برند بوک :
هویت بصری را این طور می توان تعریف کرد که مجموع عناصر گرافیکی برند که باعث پیشرفت و توسعه برند یا کسب و کار شما میشود را هویت بصری مینامیم. هویت بصری باید بطور تخصصی انجام شود که ماهیت و شخصیت برند شما حفظ شود.این کار باعث می شود شما از سایر رقبا متمایز شوید.ایده پردازی و طراحی گرافیک مهمترین بخش هویت شماست که باید توجه ویژه به آن شود.این هویت شامل : رنگ سازمانی، اوراق اداری، کاتالوگ، بسته بندی، عکاسی، لوگو از جمله عناصر تشکیل دهنده برندهاست.
طراحی وب سایت
طراحی وب سایت از موارد مهم و امروزی یک شرکت یا برند است که وظیفه ان به عهده تیم طراحی و مارکتینگ است.امروزه با پیشرفت تکنولوژی مخاطبان برای جستجوی نیاز خود به گوگل مراجعه می کنند و اگر برند یا شرکت شما دارای سایتی باشد که سئوی خوبی روی آن شده باشد در نتجیه جستجوها نشان داده خواهد شد.پس اهمیت طراحی جذاب یک سایت خوب با رابط کاربری مناسب (UI) می تواند در دیده شدن برند کمک شایانی کند.
نرمافزارهای طراحی گرافیک و تولید محتوای ویدئویی
ادوبی فتوشاپ : نرم افزاری برای تولید تصاویر گرافیکی حرفه ای و ادیت تصویر.
ادوبی ایلاستریتور : جهت طراحی های وکتور و طراحی لوگو و بسته بندی.
ادوبی پریمیر : جهت تدوین فیلم برای تولید محتواهای ویدئویی.
ادوبی افترافکت : متخصص در موشن گرافیک، انیمیشن و استاپ موشن.
ادوبی ایندیزاین : برای صفحه بندی کردن کارهای گرافیکی مثل تولید و چاپ کتاب، مجله و کاتالوگ.
ادوبی آدیشن : جهت ویرایش صدا و صوت و همچنین صدابردای استفاده می شود.
فیگما : این نرمافزار جهت طراحی رابط کاربری اپلیکیشن به کار میرود.
مایا : نرم افزای قدرتمند در تولید آبجکت های سه بعدی و انیمیشن.
تیریدی مکس : جهت تولید و طراحی کارهای سه بعدی که طراحان گرافیک و همچنین طراحان معمار ازین نرمافزار استفاده مینمایند