جدیدترین مطالب

فتوشاپ اندروید رونمایی شد

فتوشاپ اندروید با کلی امکانات عالی رونمایی شد. خبر خوب و مهم برای میلیون ها کاربری که طراح گرافیک هستند و تولید محتوا می کنند

آخال کاغذ یا کارتن چیست؟

  تا به حال شاید به حجم زیادی از کاغذ یا مقوایی که دور ریخته می شود توجهی نکرده باشید.این ضایعات و پرتی های کاغذ

روانشناسی رنگ سبز در طراحی و برندینگ (بررسی انواع سبز)

روانشناسی رنگ سبز

روانشناسی رنگ سبز

تمامی رنگ ها در بر احساسات و افکار ما تاثیر می گذارد و احساس متفاوتی را در ما ایجاد میکند.در زمینه طراحی و برندینگ ما باید به رنگ شناسی و روانشناسی رنگ‌ها واقف باشیم و اطلاعات کافی در این زمینه داشته باشیم.روانشناسی رنگ سبز در این مقاله مورد بررسی قرار می‌گیرد که در طراحی، برندینگ و طراحی داخلی فوق العاده پر کاربرد خواهد بود.

عوامل مختلفی مانند جنسیت، سن، جغرافیا یا منطقه، فرهنگ در نگاه ما نسبت به رنگ‌ها تاثیرگذار هستند. برای مثال رنگ قرمز به واسطه شباهتش به خون، آتش و سرخی چهره هنگام عصبانیت و… مفهومی مانند خطر را به ما القا می کند.اما همین رنگ مفاهیمی مانند انرژی، شاد بودن و عشق را در ذهن ما تداعی می‌کند.

بنابراین همه رنگ‌ها می‌تواند مفاهیم مختلفی را در ذهن ما ایجاد کند.در این مقاله به سراغ یک رنگ دوست داشتنی و پر کاربرد یعنی سبز می‌رویم که بسیار محبوب است و در بسیاری از برندها و همچنین طراحی داخلی کاربرد دارد.

رنگ سبز یکی از رنگ‌های ثانویه است که با ترکیب رنگ آبی و زرد به دست می‌آید و با تغییر درصد رنگ آبی و زرد می‌توانید به طیف‌های مختلف این رنگ دست پیدا کرد.این رنگ پس از رنگ آبی محبوب ترین رنگ در دنیاست.رنگ سبز تداعی کننده طبیعت، سرسبزی، درختان پر برگ و جنگل و آرامبخش و با طراوت است.پول، شانس، سلامتی و حسادت هم از دیگر ویژگی‌های این رنگ است که افراد به آن نسبت می‌دهند.

لینک معنای تمامی رنگ‌ها : کلیک کنید 

تاریخچه رنگ سبز

رنگ سبزی که در گیاهان و طبیعت مشاهده می شود به دلیل وجود سبزینه یا کلروفیل در ساختار گیاهان است.سبزینه قسمت بزرگی از نور ابی و قرمز را جذاب و نور سبز و زرد را بازتاب می دهد که به همین دلیل گیاهان به رنگ سبز دیده می شوند.

در زمان مصر باستان از ماده ای به نام مالاکیت معدنی یا مرمر سبز برای تهیه رنگ سبز استفاده می‌کردند که در دیوار مقبره ها هم مورد استفاده قرار گرفته است.اما این رنگ بسیار پر هزینه بود و با گذشت زمان هم تغییر رنگ میداد و به شکل رنگ سیاه در می آمد.رومیان برای تهیه این رنگ روشی را ابداع کردند.به این صورت که صفحات مسی را در شراب خیس میکردند و با رنگ دانه هایی که پس از هوازدگی فلز ایجاد مشد رنگ سبز را به دست می آوردند.

در قرون وسطا هم رنگ لباس نشان دهنده مقام و موقعیت اجتماعی افراد بود.اشراف معمولا لباس هایی با رنگ قرمز می پوشیدند و لباس های قهوه ای و خاکستری متعلق به دهقانان بود.رنگ سبز توسط بازرگانان، نجیب زادگان مورد استفاده قرار می گرفت.

 

روانشناسی رنگ سبز

روانشناسی رنگ سبز

روانشناسی رنگ سبز

 

رنگ سبز شیله ( کارل ویلیام شیله)

در دوران رنسانس انواع رنگ سبز با مواد طبیعی ساخته میشد اما هیچ کدام دارای کیفیت خوبی نبود و به مرور زمان تغییر رنگ می‌داد.در سال ۱۷۷۵ شیمیدانی سوئدی به نام کارل ویلیام شیله با استفاده از یک ماده سمی به نام آرسنیک موفق به تولید رنگ سبز شد.این ماده بسیار کشنده و سمی بود که جالب اینجاست این ماه تا قرن نوزدهم مورد استفاده قرار می‌گرفت.این رنگ که به رنگ سبز شیله معروف بود روی کاغذ، پارچه، لوازم زینتی و حتی اسباب بازی کودکان استفاده می شد.برخی از مورخان نیز معتقد هستند که همین رنگ باعث مرگ ناپلئون شده است چرا که این رنگ در کاغذ دیواری های اتاق خواب او مورد استفاده قرار گرفته است.

 

روانشناسی رنگ سبز در فرهنگ‌های مختلف جهان

روانشناسی رنگ سبز در فرهنگ ایرانی : از جایگاه ویژه ای برخوردار است.این رنگ نماد بهشت، طبیعت، باغ و پرهیزگاری و تقدس است.رنگ سبز ایرانی اغلب در کوزه گری و قالی بافی به کار می‌رود.

روانشناسی رنگ سبز در فرهنگ های غربی : مفاهیمی همچون شانس، طراوت، ثروت، بهار، بی تجربگی و حسادت

روانشناسی رنگ سبز در فرهنگ های آمریکای جنوبی : مفاهیمی مثل مرگف خامی و بیماری جسمی
روانشناسی رنگ سبز در فرهنگ های خاورمیانه : نشان باروری، زندگی، جوانی و بهشت

 

روانشناسی رنگ سبز در برندسازی و مارکتینگ

تحقیقات و یافته‌ها ثابت کرده است که رنگ بر احساسات و افکار ما اثر می‌گذارد.رنگ یک نوع زبان ارتباطی‌ست که در دنیای مارکتینگ و برندسازی اهمیت ویژه‌ای دارد.رنگ انتخابی ما برای برند باید کاملا گویای فعالیت و هویت برند باشد. مخاطبان همیشه با رنگ و هویت‌های بصری برند ما ارتباط برقرار می‌کنند پس در انتخاب رنگ و ارزش رنگی می‌بایست کاملا اصولی پیش رویم.در این مقاله درباره رنگ سبز صحبت می‌کنیم که می‌تواند جنبه‌های مثبت و منفی داشته باشد اما با توجه به روانشناسی رنگ و مفهوم آنها می‌توانیم انتخاب خوبی را انجام دهیم.معانی رنگ سبز در دنیای مارکتینگ :

 

طبیعت

رنگ سبز بیشتر از هر چیزی یادآور طبیعت است به همین دلیل شرکت‌ها و برندهایی که محصولات ارگانیک و یا دوستدار طبیعت تولید می‌کنند می‌توانند از این رنگ استفاده نمایند.پس رنگ سبز مناسب شرکت‌هایی است که محصولات طبیعی تولید می‌کنند یا به نحوی با طبیعت ارتباط دارند.برای مثال وزارت کشاورزی، سازمان چای و حتی بانک کشاورزی از رنگ سبز می‌توانند بهره ببرند.

 

سلامت و تندرسی

در کشور ایران لوگوی سبز سیب سلامت روی بیشتر محصولات خوراکی دیده می‌شود که نشان دهنده سلامت محصول و بهداشتی بودن محصول است.رنگ سبز نمادی از سلامتی و تندرستی‌ست که در بسیاری از محصولات شرکت‌های دارویی مورد استفاده قرار می‌گیرد.رنگ سبز در بسته‌بندی محصولات نشان دهنده رژیمی بودن و طبیعی بودن آن‌هاست.در نتیجه کسب وکارهایی که در حوزه داروسازی یا سلامت و بهداشت فعالیت دارند می‌توانند از خانواده و تنالیته‌های رنگ سبز استفاده نمایند.

 

ثروت و آرامش

در گذشته زمین‌های حاصلخیز و سرسبز نشان دهنده ثروت برای کشاورزان محسوب می‌شد.چرا که سرسبزی نشان دهنده فراوانی آب و غذا بود.امروز هم رنگ سبز نمادی از پول و رفاه است که بسیاری از کسب وکارها و برندها از این رنگ استفاده می کنند.برندها با انتخاب رنگ سبز، احساس رفاه و آرامش و ثروت را به مخاطب انتقال می‌دهد.برای مثال خودروسازی لندرور یا استارباکس از رنگ سبز برای انتقال حس ثروت و آرامش استفاده کرده است.

 

نوآوری و فناوری

خیلی از برندهایی که می‌شناسید و در حوزه نوآوری فعایت دارند از رنگ سبز استفاده کرده‌اند.رنگ سبز نشان دهنده یا نمادی از نو بودن، نوآوری، خلاقیت و ابتکار است.برندهایی مثل ایسر، اندروید، ایکس باکس، اسپاتیفای، انویدیا و جان دیر و… از رنگ سبز به زیبایی در لوگو و هویت خود استفاده کرده‌اند.پس اگر درزمینه‌هایی که گفته شد فعالیت دارید یا می‌خواهید استارت آپی را شروع کنید ازین رنگ بهره ببرید.

 

امنیت و اعتماد

رنگ سبز نماد اعتماد و امنیت است که برندها به منظور انتقال چنین احساسی از این رنگ استفاده می کنند.بسیاری از بانک‌ها برای انتقال این حس  و جلب اعتماد مشتریان خود از این رنگ بهره می‌برند.بطور مثال لوگو و هویت بصری پست بانک ایران نمونه‌ای از کاربرد رنگ سبز و انتقال حس امنیت و اعتماد است.در نهایت شما باید رنگی را انتخاب کنید که کاملا با کسب وکار شما هماهنگ و مرتبط باشد برای انتخاب خوب می‌توانید به سوالات زیر پاسخ دهید و رنگ مناسب را انتخاب نمایید.

محصول یا خدمات شما چیست؟
چه اهدافی را جهت ارائه خدمت یا محصول دنبال می کنید؟

پیام شما به مخاطب چیست؟
مخاطب شما چه کسانی هستند؟

 

شخصیت شناسی رنگ سبز

چیزهایی که به آن‌ها علاقه داریم بخشی از شخصیت ما را تشکیل می‌دهد.به همین دلیل برخی معتقد هستند که رنگ مورد علاقه افراد قسمتی از شخصیت ما را نشان خواهد داد.افرادی که به رنگ سبز علاقه دارند از ویژگی‌های زیر برخوردار هستند :

 

توانایی مدیریت بالا

اگر به رنگ سبز علاقه‌مند هستید قطعا به مسائل مختلف فکر می‌کنید و از مدیریت لذت می برید.معمولا در گروه‌های خانوادگی هماهنگی‌ها با شماست و در چنین مواقعی الویت شما راحتی و رضایت دیگران است.درک بالا، هم صحبتی و شنونده عالی از ویژگی های علاقه مندان به رنگ سبز است.

 

وفاداری

شما به کسانی که به ارزش‌ها و اعتقاداتتون احترام می‌گذارند وفادار هستید.افراد که به این رنگ علاقه دارند صادق، قابل اعتماد و راستگو هستند.شریک زندگی خوب و بسیار وفادار هستند و میت‌وانند دوست خوبی برای شما باشند.بطور مثال رومیان باستان و چینی‌ها این رنگ را با وفادرای و امانت داری مرتبط می‌دانستند.

 

صلح جویی

علاقه‌مندان به رنگ سبز دارای شخصیتی صبور، آرام و سازگار هستند و به سادگی ناراحت نمی‌شوند.رفتار دوستانه، شاد، مهربان و خوشبین هستند.این افراد اغلب نگرش مثبت به زندکی و دیگران دارند و بسیار دلسوز هستند.

 

در پایان

سبز یک رنگ ثانویه است که ترکیب دو رنگ آبی و زرد تشکیل می شود.هر چه درصد آبی رنگ سبز بالاتر باشد به سمت سردی گرایش پیدا خواهد کرد وهر چه رنگ زرد بیشتر شود به گرمی گرایش پیدا خواهد کرد.رنگ سبز نمادی از :

طبیعت، خلاقیت، ابتکار، نوآوری، کشاوری، باروری، سلامتی و بهداشت، طبیعی بودن، آرامش و امنیت است.

 

روانشناسی رنگ سبز - مجتبی ابراهیمی