طراحی نشانه اصول و قوانین
در طراحی نشانه یا همان لوگو باید قواعدی را رعایت کنیم که در چشم مخاطب بسیار تاثیر گذار باشد.مطرح کردن تناسبات درست، طرح را بدون عیب و نهایتا ماندنی خواهد کرد.
یک طرح جذاب و سالم طرحی است که تناسبات فرمها و فضاهای بین آنها به شکلی مستدل و ماهرانه ساخته شده باشد و هر جزء آن طوری با اجزاء دیگر مرتبط و هماهنگ باشند که نتوان به راحتی در آن تغییراتی را به وجود آورد.
اندازه سطوح، ضخامتها و نازکیها، گردشها و شکستگیها باید حساسیت محاسبه، و بر اساس نظمی درست با یکدیگر مقایسه شده و جواهر گونه طراحی، تراش و جاسازی شود.یک طرح سالم و بدون نقض از به هم پیوستن و جفت و بست شدن فرمهای جزئی و کلی به دست میآید که مهارت و پختگی و تجربه بالایی را می طلبد.در طراحی نشانه باید موقعیتهای مختلف فرمها رو تماما بررسی نمایید تا به مرض پختگی برسد و یک اتود یا طرح را نهایی کنید.
طراحی نشانه باید از جایی آغاز شود که طراح گرافیک از موارد ذکر شده کاملا آگاه باشد.طراح باید به فرم و فضاهای مثبت و منفی تسلط داشته باشد و در این زمینه کارهای بسیاری را دیده و تجزیه وتحلیل کرده باشد.تسلط به هنرهای تجسمی بخشی از این مهارت هاست که هر طراحی باید داشته باشد.
هر طرحی که به ذهن می رسد و روی کاغد پیاده سازی می شود نمی تواند به عنوان نشانه ارائه گردد و در این مسیر نباید زود به نتیجه رسید و راضی شد.
اندازه و تناسبات هر نقش و نشانه ای باید با توجه به محتوی و کاربردهای موضوع آنها انتخاب شود مثلا اگر نشانه ای با استفاده از خوشنویسی طراحی می شود باید اندازه ها و تناسبات آن را با توجه به موازین خوشنویسی در نظر گرفت.
اگر طرحی را با موضوع صنعتی طراحی و اجرا می کنید باید در چهارچوب فرم های هندسی باشد تا نمایشگر فضای صنعتی و ماشینی بودن موضوع گردد.
۵ اصل مهم که باید در طراحی نشانه رعایت شود :
1 – سادگی : نشانه باید در اوج سادگی و از پیچیدگی به دور باشد.
2 – تطبیق پذیری : لوگو یا نشانه باید با توجه به استانداردهای چاپ طراحی شود.یعنی اینکه اگر ابعاد لوگو کوچک یا بزرگ شود ماهیت آن از بین نرود.
3 – یادآوردنی باشد : یعنی به سادگی در ذهن سپرده شود.
4 – قابل استفاده در هر زمانی : یعنی نشانه قابل استفاده در هر دوره زمانی باشد و همیشه بروز باشد.
5 – تناسب : باید متناسب با فعالیت شرکت یا مشتری باشد.